U bevindt zich hier: Marcel Marcel's party

Marcel's cumpleanos

Op 1 november hebben we Marcel's verjaardag gevierd waarbij we onze vrienden in Maracaibo en een aantal kollega's hebben uitgenodigd voor een parrilla (= barbecuefeestje) op het dakterras.

Highlights van de party :

Voor 40,000 Bolivar hadden we de Sala de Fiesta afgehuurd, dit is ongeveer 15 Euro, maar daarvoor krijg je een grote zaal waar 50 personen in kunnen zitten (op lederen banken en lounge-chairs!), met een binnen-bar en met panoramablik over Maracaibo. En de kosten voor het opruimen en schoonmaken (ook van de barbecue) zitten in de prijs al inbegrepen.

Hieronder zie je Marcel stralen omdat hij zeer blij is met zijn kado van Lies. Het is een balancin oftewel in goed nederlands, een ja-knikker.  
Hij draait echt en er zit ook een gloeilampje bij welke een vlammetje nabootst. Ergens anders op deze site kan je een filmpje bekijken waardoor het kado helemaal tot zijn recht komt.
We zijn een aantal weken geleden op een zondag langs het Meer van Maracaibo gereden en we hebben toen ontelbare balancins gezien; Marcel had toen al zijn enthousiasme voor deze oliepompen laten blijken, en Lies had dat natuurlijk onthouden en op de een of andere manier zo'n ja-knikker 
op de kop kunnen tikken.
Hiernaast zie je de chef Holger Elvers. Wij zijn erg in onze nopjes dat hij bij ons in de flat woont want hij is een gourmet, hobby-kok en bohemien. Zo ziet hij er ook naar uit!. Holger was deze avond verantwoordelijk voor de catering. Hij had de avond vantevoren al een heerlijke Kartoffelsalat voorbereid en op de foto zie je dat hij de King of the barbecue is. Hoogtepunt van zijn grillwerk was een Punto de Trasera, dit is een groot stuk rundvlees van 2 kilo waar de rumpsteaks van worden gesneden.  
Aan de linkerkant zie je een andere kollega die in onze flat woont, Michael Kraft. Hij had kort geleden een super geluidsinstallatie gekocht in Sambil Mall dus heb ik hem meteen gecharterd voor de muziekale omlijsting van het feest.  
De laatste kollega die bij ons in de flat woont is Volker Eidam, hij is de Commissioning Manager van het project en woont naast ons, samen hebben we dus de hele 13e verdieping. Na het werk kom ik vaak bij hem langs voor een whisky om de stress van de werkdag te laten verdwijnen, alleen heb ik dan maar 10 minuutjes en dan komt Lies me al halen "Marcel, het eten is klaar". Op de foto zie je Volker souverein aan de bar zitten, zijn natuurlijke habitat!  
Hier links op de foto sta ik samen met de managers van het project bredduit te lachen, van links naar rechts de jarige Job, Rafael Gomez de Construction Manager, Dietmar Pracht de Project Manager en Shabbir Malek de Engineering Manager.  
Smalltalk met Bernd Weigelt, de Commercial Manager, en een venezolanse vriendin Margy.  
Hier sta ik aan de bar bij het zwembad met van links naar rechts Lucia di Rada, Ruth Andrade de kollega planner en Pedro Guarecucu de computerspecialist. Ik heb Pedro meteen aan het werk gezet omdat ik Lies' computer maar niet goed ingesteld kreeg op het draadloze netwerk.  
Hier zie je eindelijk Lies in beeld, samen met Pat Ramphall, the Site Superintendent en Maria-Eugenie met haar dochter.  
Hier zijn vrienden van ons aan het uitbuiken: links is Pieter Stegeman die bij de Shell werkt, daarnaast Gerdhard en Corinna Beckendorff. Zij zitten al een meer als een jaar hier, Gerd werkt als technische consultant bij de bouw van de metro van Maracaibo.  
Lies met ons kleine vriendinnetje Anna en Helen Stegeman, de nederlandse kennis van Lies waarvan je in haar berichten al veel van gelezen zult hebben. Zij is Presidente van de International Womens Club in Maracaibo en tevens steun en toeverlaat als lies weer eens hulp nodig heeft!  
Pat op de dansvloer  Marcel en Shabbir . . . . NIET op de dansvloer!