U bevindt zich hier: Marcel Paraguana

foto 1

Het berglandschap ten zuiden van Coro.

foto 2

Vanaf dezelfde berg, nu richting noorden, de weg en vervolgens de landtong naar het schiereiland Paraguana.

foto 3

De Médanos, dit zijn de beroemde "wandellende duinen" bij Coro. Hier zie je mij met een opgewonden Anton Pelko.

foto 4

Als je Paraguana binnenkomt staat dit autowrak als een aansporing om vooral veilig te rijden. Het probleem is dat veel autorijders venezolaanse toeristen zijn die de hele dag zich vol laten lopen met alcohol op het strand om vervolgens in de schemering hun slaapplaats opzoeken.

foto 5

Dit is ons huisje in de posada "La Parada Andina" tussen El Hato en Nuevo Pueblo. De eigenaarsfamilie komt uit San Christobal in de Andes, vandaar de naam. Dit was het vijfde adres waar we aanklopten, want we waren op de bonnefooi gegaan, en dat in een lang weekend (12 oktober = "Día de la resistencia indígena"), dus niet zonder risiko dat we helemaal geen slaapplaats zouden vinden!

foto 6

Een blik in de kamer. Ik sliep in het tweepersoonsbed, dit was een podest van beton, dus goed voor mijn hernia, ha ha! Het huisje was schoon en volledig ingericht. De prijs van 180,000 per overnachting was dus okay.

foto 7

Rondtoeren op het schiereiland Paraguana. Zeer prominent aanwezig was de berg "Cerro Santa Anna". Als je deze berg beklimt dan kun je zo Aruba zien liggen.

foto 8

In het centrum van Punto Fijo, in de zona libre, dit is een wijk waar je belastingvrij goederen kunt kopen. Een kompleet gekkenhuis dus, bovendien had het flink geregend.

foto 9

Waarvoor we dus gekomen waren. de stranden..., hier bij Adícora

foto 10

De stranden zijn niet zo mooi als in de Oriente, maar veel aantrekkelijker dan de "strandjes" aan het meer van Maracaibo.

foto 11

Het weer was een beetje bedrukt, zie de wolkenpartijen.

foto 12

Op de terugweg nog even het oude koloniale stadscentrum van Coro bezocht.