U bevindt zich hier: Marcel Rio de Janeiro

Het tweede uitstapje naar Rio de Janeiro

Op zondag 27 April 2008 heb ik mijn tweede uitstapje naar Rio de Janeiro gemaakt. Twee kollega's, Christoph en Werner hadden al een sightseeing-trip georganiseerd en ze vroegen me zaterdag om hen te vergezellen. Dit moest wel even georganiseerd worden daar zij beiden al in een hotel in Rio woonden, en ik dus in Itacurazao, ruim een uur rijden (op een vroege zondagochtend!). Gelukkig hadden we Gilberto, de chauffeur van MAN Ferrostaal do Rio de Janeiro, bereid gevonden om mij op te halen en naar Rio te brengen. De rondrit door Rio werd verzorgd door Carla Gaiser, een beroeps "Guia de turismo" die wel vaker voor MAN Ferrostaal tripjes organiseert. Zij is braziliaanse maar ik ken weinig duitse vrouwen die "so schnell und vor allen Dinge so viel(!)" reden wie Sie. Dus ik heb een prachtige zondag in Rio gehad, hier volgen enkele plaatjes:
(NB. als je op de plaatjes klikt, dan krijg je een vergroting!)

Foto 1 Hier sta ik op de beroemde avenue waar de grote karnavalsoptocht aan de tribunes voorbijtrekt. Die twee gekostumeerde personen zijn niet vergeten dat het karnaval reeds maanden voorbij is, maar het zijn toeristen die voor 3 Real even een origeel kostuum kunnen aanproberen. Zie het reclamebord rechts.

Foto 2 Hier staan we dan in dat carnavalmuseum, Werner Peters, mijzelf en Christoph Bräuer. Het museum is opgericht door een Braziliaan die in Duitsland woonde maar heimwee naar Rio kreeg.

Igreja de Nossa Senhora da Candelária

Foto 3 Dit is de Candelaria kerk, een van de oudste stenen kerken in Latijns-amerika. De bouw in op het eind van de zeventiende eeuw begonnen door een zeekapitein die dankbaar was dat hij een scheepsramp ternauwernood overleefde. Nu staat de kerk een beetje verloren in het zakencentrum van Rio.

Aqueduto da Carioca

Foto 4 Een aquaduct uit de beginperiode van Rio de Janeiro. Met de bouw werd begonnen in 1744 om water van de Carioca rivier naar de stad te transporteren.

Catredal Metropolitana de São Sebastião

Foto 5 En weer, je raadt het niet, maar weer een kerk, dit keer de beroemde kathedraal van Rio de Janeiro, de Catredal Metropolitana de São Sebastião, gebouwd in de vorm van een afgesneden kegel. De bouw werd pas mogelijk nadat men een komplete berg die daar oorspronkelijk stond, met de grond gelijk maakte

Catredal Metropolitana de São Sebastião

Foto 6 In die kathedraal schijnt een kolossaal kruisbeeld in de lucht te zweven. De ruimte is zo groot dat er 20,000 mensen de mis kunnen bijwonen!

Foto 7 Hier zie je mij op een uitzichtspunt op de berg van Corcovado. Let op die merkwaardige rots op de achtergrond, de Pão de Açúcar oftewel de suikerbrood. Die had ik in Januari reeds beklommen, nou ja . . . met een kabelbaan dan.

Foto 8 En hier zie je de 3 Ferrostaaler met Carla de gids met op de achtergrond het beroemde Christusbeeld.

Monumento do Cristo Redentor

Foto 9 Hier staan we dan op het topje van de berg, zo'n dertig meter van het standbeeld verwijderd. Als je er dichterbij gaat staan dan krijg je het beeld niet meer goed op de foto, zo groot is ie.

Foto 10 Ik hoef je niet te vertellen dat je vanaf de plek van het christusbeeld adembenemende vergezichten hebt. We zijn dan 710 meter boven de zeespiegel. Op de foto zie je de wijk Leblon in het midden, en links begint Ipenema.

Foto 11 Hier heb ik de kamera naar links gedraaid, achter de bergen rechts ligt Copacabana.