U bevindt zich hier: Lies Feria de la Chinita

4 November 2006

Hoi allemaal

Gisteren is de Feria geopend. Dit is de Bella Vista ( naam van de straat )die vanaf het begin tot het einde versierd is met, niet alleen kerstverlichting, maar ook andere kunstwerken die verlicht zijn.
Het was een heel spektakel. Op elke hoek van de straat stonden op verhogingen bandjes, met de hier beroemde Gaita muziek,te spelen. Al met al een heidens kabaal maar dat hoort er in Zuid-Amerika bij.

Vooral de maracuchos zijn erg luidruchtig.
Deze straat is ontzettend lang en het was dan ook onmogelijk om die te voet, bij een temperatuur van 31 graden s'avonds, helemaal af te leggen. De raarste ervaring die we hadden was dat er op meerdere plaatsen siervuurwerk gewoon tegen de kantoren op de stoep waren neergezet. Om de 10 minuten werd het afgestoken. We stonden dus echt met onze hoofden naar achtergeklapt omdat het boven ons explodeerde.(zie foto ) Bloedlink omdat de flarden midden in de mensenmassa's vielen.

Stond ik daar met mijn synthetisch bloesje! Maar het was wel erg mooi.
Als je vuurwerk in Nederland afsteekt wordt het meestal boven water gedaan en politie, brandweer en noem maar op erbij. Hier niets van dat alles. En ik praat niet over een paar staven maar zeker wel 25 kratten vol.
Er stond een paar straten verder wel een brandweerwagen maar die was nooit door de menigte gekomen.

Over veiligheid gesproken. Er rijden hier auto's rond met laadbakken, de zogenaamde pick-ups. In die laadbakken zitten minstens 20 man en kinderen. Er hoeft maar een keer hard geremd te worden en ze vliegen er als projectielen uit. Ook bij de bussen en andere voertuigen hangen de mensen, met een voet op de treeplank en een hand ergens aan vast, eruit. Nog een leuk dingetje waar we elke dag mee worden geconfronteerd. Bij het afrekenen in de winkels moet je, al koop je iets voor 10 cent, je cedula laten zien ( is een identiteitskaart )Dit houdt ontzettend op want de kassieres moeten dan het nummer, je naam en waar je woont

intypen. Ook als men met een pinpasje betaald duurt het lang eer de gegevens van de bank zijn doorgegeven. Geduld en tijd moet je hier dus wel hebben. Even boodschappen doen is er niet bij. Bij de uitgang staan bij de grotere supermarkten mannetjes die dan ook nog eens een keertje in de zakken boodschappen gaan kijken met de bon erbij om te controleren of je niets gestolen hebt. Dit is misschien wel een goede tip voor de supermarkten in Nederland. Wordt alles misschien iets goedkoper!!

Deze week is er langs ons huis een erg lange optocht van Manuel Rosalis ( de tegenhanger van Hugo Chavez ) geweest. Het was vroeg in de morgen en doordat het verkeer niet kon verder rijden was het weer een toeterend kabaal van jewelste.
Mijn oordopjes zijn bijna op!
Op het plein schuin voor onze flat speelt elke zaterdag een Gaita groep. Hoeven we zelf geen muziek aan te zetten. Verleden week was het heel grappig. Ik zat te zappen en bij een televisie programma gekomen hoorde ik opeens precies dezelfde muziek, alleen een fractie later. Toen ik uit het raam keek was er inderdaad een televisieopname. En af en toe zag ik onze flat op de t.v.
Nou dit was het weer voor deze keer. Tot vervolg.