U bevindt zich hier: Victoria Semanas worden Meses

Vandaag besloot ik om met een boek bij de plaza vlakbij te gaan zitten, ik had nauwelijks een bladzijde gelezen en mijn oog viel al op de verschillende mensen die daar zich ook hadden gevestigd. Tafels met diverse soorten koopwaar, mensen die een rondje om de plaza joggen (ze worden bijna duizelig want zo groot is het niet), lovers op een bankje, jongleurs en mensen die de geluidinstallatie voor de volgende Gaita band aan het neerzetten zijn. Een Gaitaband is een soort volksmuziek van de staat Zulia, elke keer wanneer er een band heeft opgetreden kunnen we dat erna terugkijken op tv. Na wat gelopen te hebben besloot ik toch maar te gaan zitten bij de fonteinen, zat ik een spannende triller te lezen met blije muziek op de achtergrond.

Het is toch een kunst om jezelf te moeten vermaken zonder vervoer en zonder precies te right places to be. Afgelopen vrijdag is mijn moeder lekker naar Curacao vertrokken om daar een vriendin te ontmoeten om die vervolgens aankomende vrijdag weer mee te nemen naar Maracaibo. Ik verheug me daar enorm op want dan eindelijk gaan we toeristische uitstapjes maken. Zaterdag is ook de Feria de la Chinita (feest van de heilige maagd).Ik zal nog even kort samenvatten wat er verder vanaf het laatste verhaal allemaal is gebeurd. Als jullie al de foto's hebben gezien op mn picturetrail hebben jullie gezien dat ik een bootfeest gehad heb over het meer met Feline en Carlos. Dat was echt ontzettend tof met muziek en drank enzo en gezellige mensen.

Op 1 november hebben we m'n vaders verjaardag gevierd en de salon de fiesta op het dak. Na flink wat voorbereidingen en inkoop zoals rond de 100 stukken vlees en 40 flessen drank (waarvan er 20 nu nog in de kast staan) hebben we een leuke avond gehad (totdat m'n moeder en ik ineens de enige twee waren om op te ruimen).

Vrijdag 3 november ging alle kerstverlichting aan in de straat. Dat was me toch een feest, zoveel mensen en muziek, er was een optreden van een boyband en aan het gegil om ons heen bleek het een bekende groep te zijn. Nu komt het vuurwerk nog, ik geloof dat ik nu de afgelopen weken meer vuurwerk heb gezien dan de gemiddelde nederlander in 10 jaar. Hier zetten ze de staven gewoon een paar meter van de stoet mensen neer en om de 10 minuten gigantisch en supermooi vuurwerk.

Afgelopen donderdag zijn we met een paar andere vrouwen van de IWG plus security(!) van het bedrijf van de man van Ellen downtown geweest. Kerkje en markt bezocht en slippers van 2 euro op de kop getikt Smile. Helaas is het zwembad gerenoveerd aan het worden dus woensdag toen Sol en haar halve familie kwamen speciaal om te zwemmen was dat wel even keh...ja vervelend.
Zondag was er een carnavalsoptocht precies in onze straat (denk aan de soort Coolsingel waar we wonen) dat was echt fantastisch om te zien.

M'm spaans gaat elke dag beter dankzij de geweldige audio die ik van mn vader krijg Very Happy en elke dag tv kijken met ondertiteling is ook niet verkeerd.

Ik zal nu wat sneller zijn met berichten en dat gaat vast lukken na aankomend weekend.

Saludos de Venezuela
xXx Victoria